Fleur Amesz

Fleur Amesz


DNW: ROOKSIGNALEN UIT DE NIEUWE WERELD

Serie programma’s waarin door middel van gesprekken met deskundigen een beeld wordt geschetst van de nieuwe, technologische, wereld waarin wij leven.
'DNW' past in de sterke traditie van informatieve VPRO-televisie als 'Het Gat van Nederland' en 'Diogenes'. 'DNW' onderzoekt de wereld van na de informatierevolutie, na de Koude Oorlog, na de eerste stap op de maan en het eerste gekloonde schepsel. De wereld van DNA, beursindex, Osama Bin Laden, WTO en NGO. De Nieuwe Wereld is een wereld die getekend wordt door de razendsnelle ontwikkeling van netwerken. Een wereld die aan de ene kant steeds grenzenlozer functioneert, maar waarin tegelijkertijd steeds meer sprake is van regionalisering, etnisch nationalisme en religieus fundamentalisme. In VPRO-termen: 'globalisme' versus 'tribalisme'. Een wereld waarin de mens zijn identiteit en zijn cultuur permanent moet herdefiniëren. Een ambitieuze onderneming. 'DNW' heeft als opvolger 'Tegenlicht'.

Research voor o.a. de afleveringen: Leven & Werken (Gouden Beeld Winnaar, beste documentaire 1999), Onze Hoofdstad, Alles, De Lente is Gratis,  Later, Shoppers